-

Sammakkokangas ottaa käyttöön vaiheittain itsepalveluasiointimahdollisuuden lajitteluasemilla. Itsepalveluasiointi mahdollistaa asioinnin ympärivuoden arkisin klo 10 - 18 välisenä aikana. Lisäksi touko - lokakuun väliseä aikana myös lauantaisin klo 10 - 14. Itsepalveluasioinnin lisäksi asemilla on edelleen aukiolojat, jolloin asemalla on henkilö vastaanottamassa jätteitä. Näitä aikoja kutsutaan palveluaukioloajoiksi. Mikäli varaat itsepalveluajan palveluaukioloaikaan, niin ilmoita varattusta itsepalveluajasta asemanhoitajalle.

Itsepalveluasiointimahdollisuus laajenee seuraavasti:

 • 8.4.2024 alkaen Äänekosken lajitteluasema Koukku, Nuottatie
 • 6.5.2024 alkaen Jätekeskus, Kannonkoskentie 1134 ja Karstulan lajitteluasema, Lampisuontie 50
 • 3.6.2024 alkaen Petäjäveden lajitteluasema, Välitie 3 ja Uuraisten lajitteluasema, Häkintie 74 b
Itsepalveluaukiojat

Jätteen tuominen itsepalveluna on mahdollista lajitteluasemille pl. vaaralliset jätteet, jotka on toimitettava aseman aukioloaikoina. Itsepalveluasiointi on mahdollista edellä olevan aikataulun mukaisesti Sammakkokankaan viidessä toimipisteessä. 

Kun asioit itsepalveluna, syötät tiedot tuotavista jätteistä verkkosovellukseemme etukäteen. Saat verkkosovelluksestamme käyntiluvan ja linkin, joka avaa portin. Sen jälkeen voit asioida lajitteluasemalla. 

Sammakkokankaan verkkokaupan toimitusehdot löydät tästä.

Maksulliset jätteet maksetaan Paytrail-palvelussa etukäteen. Maksutavat: pankki- ja luottokortti, verkkopankki ja Mobile Pay.

Itsepalvelu lajitteluasemilla on tarkoitettu Sammakkokankaan toimialueen kotitalouksille ja vapaa-ajan asukkaille. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä, kun kuorma on pakattu. 

Näin helppoa se on:

 1. Mene verkkosivulle https://sammakkokangas.materialport.com (alla olevasta itsepalveluasiointi -painike vie sinut verkkosivulle)
 2. Kirjaudu sovellukseen tai valitse Kertakäynti
 3. Valitse lajitteluasema tai Sammakkokankaan jätekeskus.
 4. Ilmoita tiedot tuotavista jätteistä sekä omat yhteystietosi ja auton rekisterinumero.
 5. Tarkista yhteenvetosivulta, kuinka kauan saamasi käyntilupa on voimassa. Tiedot lähetetään myös sähköpostiisi.
 6. Mene lajitteluasemalle/ jätekeskukseen ja valitse yhteenvetosivulta “Avaa portti”.
 7. Lajittele jätteet paikoilleen.
 8. Aja takaisin portille ja valitse yhteenvetosivulta "Avaa portti".

Vaarallisia jätteitä lukuun ottamatta, voit tuoda itsepalveluna kaikkia samoja jätteitä kuin lajitteluasemalla muutenkin vastaanotetaan. Vaaralliset jätteet tulee toimittaa aseman palveluaukioloaikana, jotka löydät täältä.

Itsepalveluasiointimahdollisuus otetaan käyttöön porrastetusti. Äänekosken lajitteluasema Koukussa 8.4.2024 alkaen, Jätekeskuksessa ja Karstulan lajitteluasemalla 6.5.2024 sekä Petäjäveden ja Uuraisten lajitteluasemilla 3.6.2024. 

Itsepalveluajat: 

maanantai - perjantai  klo 10 - 18
1.5 - 31.10 lauantai  klo 10 - 14

Saat apua tarvittaessa puhelimitse numerosta: 044 4685 509

Tästä itsepalveluasiointiin