-

Äänekosken lajitteluasema Koukku sijaitsee Koukkuniemen teollisuusalueella osoitteessa Nuottatie 5 (kääntyy Koukkuniemenkatu 32 kohdilta).

Lajitteluasema Koukku on tarkoitettu asumisessa (vakituinen ja vapaa-ajan) syntyville jätteille. Koukussa otetaan vastaan vain pientuojakuormia. Pientuojalla tarkoitetaan henkilöautolla ja peräkärryllä tai pakettiautolla tuotavaa kuormaa.

Koukussa ei vastaanoteta kuorma-auto- tai traktorikuormia.

Koukussa ei vastaanoteta yritysten jätteitä

Sammakkokangas Oy:tä kunnallisena jäteyhtiönä sitoo jätelaissa (17.6.2011/646) kunnan toissijaisen velvollisuuden (TSV) piiriin kuuluvan jätehuoltopalvelujen tarjonnan rajoitukset ja se mitä näistä palveluista on jätelaissa määrätty (5 luku 33§). Sammakkokangas voi tarjota yrityksille, yhteisöille ja seurakunnille palveluita mikäli mm. palvelun tarjonnan puute on todennettu. Äänekoskella on yksityistä jätteiden käsittelypalvelua tarjolla, joten TSV asiakkaiden tulee käyttää ensisijaisesti näitä palveluita.

Vastaanotettavat jätejakeet

Maksullinen

Esikäsiteltävää jätettä eli sekajätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Esikäsiteltävää jätettä ovat mm. sohvat, patjat, lastulevyhuonekalut sekä matot ja peitot.

Maksullinen

Energiajätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Energiajätteeseen kuuluvat mm. pienet muovi esineet kuten  lelut ja astiat. Energiajätettä ovat myös pehmolelut, tyynyt, kosteat tai homeiset tekstiilit sekä likainen kartonki.

Kotitalouksille maksuton

Puujätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Puujätteenä voidaan vastaan ottaa raakalautaa, kuormalavoja, maalilla ja lakalla käsiteltyä lautatavaraa sekä täyspuisia huonekaluja. Naulat ja ruuvit puujätteen joukossa eivät haittaa.

Maksuton

Metallijätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Metallijätteeseen kuuluvat mm. puukiukaat, polkupyörät ja polttonesteistä/-öljyistä tyhjät ruohonleikkurit.

Maksuton

Sähkö- ja elektroniikkaromua otetaan vastaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Sähkö- ja elektroniikkaromuna vastaanotetaan mm. jääkaapit, pakastimet, mikroaaltouunit, silitysraudat yms.

Maksullinen

Kyllästettyä puuta eli kestopuuta vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä Karstulan, Kinnulan, Kannonkosken, Kivijärven, Petäjäveden, Uuraisten, Multian ja Viitasaaren lajitteluasemilla. Sumiaisten lajitteluasemalla EI vastaanoteta kyllästettyä puuta.

Kestopuisia lyhtypylväitä tai ratapölkkyjä vastaanotetaan vain Sammakkokankaan jätekeskuksessa Saarijärvella. Lyhtypylväät ja ratapölkyt hinnoitellaan tonniperusteisesti.

Maksullinen

Tiili, betoni ja keramiikka jätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Tähän jätejakeeseen kuuluvat mm. käytöstä poistetut wc-pöntöt ja lavuaarit sekä erilaiset betonirakenteet.

Maksullinen

Loppusijoitettava jäte tarkoittaa kierrätykseen tai energia käyttöön kelpaamatonta jäte-erää. Loppusijoitettavaa jätettä ovat esimerkiksi epäpuhdas kipsi sekä rakennusvilla.

Kotitalouksille maksuton

Vaarallisten jätteiden vastaanotto jätekeskuksessa ja lajitteluasemilla on kotitalouksille maksutonta. Vaarallisia jätteitä ovat mm. maali-, liima- ja lakkajätteet, paristot, akut, jäteöljy sekä erilaiset liuottimet kuten tärpätti, tinneri ja asetoni. Suuremmista eristä vaarallisia jätteitä on hyvä olla yhteydessä etukäteen asiakaspalveluun.

Vaarallisten jätteiden vastaanoton kustannukset katetaan kotitalouksien maksamalla perusmaksulla, minkä vuoksi vaarallisten jätteiden vastaanotto on yrityksille maksullista.

Pientuojahinnasto (kotitaloudet)

Lajiteltu kuorma €/kpl tai €/m3 alv. 0 % €/kpl tai €/m3 alv.24 %
pienerä korkeintaan 200 l 6,05 7,50
pienerä <1 m3 9,68 12,00
pienerä <2 m3 14,52 18,00
pienerä <3 m3 19,36 24,01
pienerä <4 m3 29,04 36,01
pienerä <5m3 38,72 48,01
pienerä > 5 m3 +9,68, jokaiselta 5m3 ylittävältä kuutiolta +12,00, jokaiselta 5m3 ylittävältä kuutiolta
  • Lajittelemattomasta jätteestä veloitetaan maksu kaksinkertaisena
  • Yli 5 m3 kuormista tulee olla aina etukäteen olla yhteydessä yhtiön asiakaspalveluun

Perusmaksua maksaville asiakkaille maksuttomia jätejakeita ovat puhdas metalli, puhdas ja maalattu puu, puutarhajäte, vaaralliset jätteet sekä sähkö- ja elektroniikkaromu. Täysin ilmainen jäte-erä tarkoittaa kuormaa, jossa kaikki jätteet ovat maksuttomia.

  Aukioloajat
  • Ma- Ti klo 10-16
  • Ke-To klo 10-18
  • Pe itsepalveluaikoja
  Aukioloajat
  • Ma- Ti klo 10-16
  • Ke-To klo 10-18
  • Pe itsepalveluaikoja