-
Vakituisen ja vapaa-ajan asumisen jätemaksu muodostuu
  • perusmaksusta ja
  • järjestetyn jätehuollon astiakohtaisista tyhjennysmaksuista. 

Perusmaksun suuruus määräytyy kiinteistötyypin mukaisesti. Järjestetyn jätehuollon osalta vakituisessa asumisessa tulee olla kiinteistökohtainen sekajäteastia ja sille tyhjennykset jätehuoltomääräysten mukaisesti. Vähintään viiden huoneiston kiinteistöillä tulee olla hyöty- ja pakkausjäteastiat jätehuoltomääräysten mukaisesti. Biojätteen osalta valittavana on omatoiminen kompostointi tai erilliskeräykseen liittyminen. 

Vapaa-ajan asumisessa kiinteistökohtaisen sekajäteastian käytön sijaan voi valita aluekeräyspisteen käyttöoikeuden. Vakituisessa asumisessa tähän täytyy hakea erikseen lupa jäteviranomaiselta. 

Voimassa oleva jätetaksa

Jätetaksa 2024 (voimassa 1.1.2024 alkaen)

Jätetaksa 2023 (Laskutetaan tällä taksalla tammikuussa 2024 lähtevät laskut, koska tapahtumat koskevat vuotta 2023.)

Paperilaskulisä 

Laskujen pääasiallinen toimitustapa on sähköinen lasku, josta ei peritä erillistä laskutuslisää järjestetyn jätehuollon laskujen osalta (astiatyhjennykset, perusmaksu, aluekeräyspisteen käyttöoikeusmaksu). Asiakkaan on mahdollista saada lasku myös paperilaskuna, mutta tällöin laskun toimittamisesta peritään 1,60 € + alv 24 %. 

  • Vakituisen asumisen sekä muiden järjestetyn jätehuollon asiakkaiden osalta paperilaskusta perittävä maksu otetaan käyttöön 1.4.2024 alkaen. 
  • Vapaa-ajan asukkaiden osalta paperilaskusta perittävä maksu otetaan käyttöön 1.1.2025 alkaen.  

Laskun voi muuttaa sähköiseksi omassa verkkopankissa. Tarvitset muutosta varten edellisen laskun. Löydät laskulta kaikki muutokseen tarvittavat tiedot.