-

Kiinteistökohtainen keräys

Vähintään viiden (5) huoneiston kiinteistöillä tulee olla keräysastiat seka- ja biojätteen lisäksi lasille, metallille ja kartongille sekä 1.7.2023 muovipakkauksille.

Sammakkokangas Oy vastaa kaikista jäteastiatyhjennyksistä Äänekoskella, Saarijärvellä, Karstulassa, Petäjävedellä, Uuraisilla, Kannonkoskella, Multialla, Kinnulassa ja Kivijärvellä. Ilmoitus kiinteistökohtaisen jäteastian käyttöönotosta tai muutoksista olemassa olevaan palveluun tehdään Sammakkokankaan asiakaspalveluun. Ilmoituksen voi tehdä myös kohdasta Asioi verkossa tai käyttämällä jätehuoltolomaketta. 

Viitasaarella, Pihtiputaalla ja Hankasalmella kiinteistökohtaisen sekajäteastian tyhjennykset tilataan vielä toistaiseksi suoraan yksityiseltä kuljetusyritykseltä. Kiinteistökohtaisen jäteastian käyttämisestä tulee lisäksi ilmoittaa jätehuoltolomakkeella Sydän-Suomen jätelautakunnalle. Viitasaarella ja Pihtiputaalla siirrytään kunnan järjestämään jätehuoltoon sekajätteen osalta 1.5.2025 ja Hankasalmella 1.9.2025. Järjestelmämuutos tarkoittaa käytännössä sitä, että astiatyhjennykset hoidetaan Sammakkokankaan kautta keskitetysti. Bio- ja hyöty-/ pakkausjätteiden tyhjennykset siirtyvät Sammakkokankaan järjestettäväksi biojätteen osalta 19.7.2023 ja hyöty-/ pakkausjätteiden osalta 1.7.2023. Näiden määräaikojen jälkeen ilmoitus kiinteistökohtaisen jäteastian käyttöönotosta tai muutoksista olemassa olevaan palveluun tehdään Sammakkokankaan asiakaspalveluun. Ilmoituksen voi tehdä myös kohdasta Asioi verkossa tai käyttämällä jätehuoltolomaketta. Sammakkokangas tulee pyytämään vuoden 2024 aikana sekajätetietoja Viitasaaren, Pitiputaan ja Hankasalmen kiinteistön omistajilta/ haltijoilta.