-

Sammakkokankaan jätekeskus sijaitsee n. 11 kilometriä Saarijärven keskustasta Kannonkosken suuntaan.

Jätekeskuksessa pientuojia palvelee lajittelupiha, jolta löytyvät mm. lavat esikäsiteltävälle jätteelle, metalliromulle sekä puujätteelle, lisäksi alueelta löytyy vaarallisten jätteiden sekä sähkö- ja elektroniikkaromun vastaanotto. Jätekeksussa vastaanotetaan myös vaihtolava- ja traktorikuormia.

Pientuojat

Pientuojia palvelee lajittelupiha. Lajittelupihalta löytyy lavat mm. esikäsiteltävälle jätteelle, metalliromulle ja puujätteelle. 

​​​​​​​

Vastaanotettavat jätejakeet

Maksullinen

Esikäsiteltävää jätettä eli sekajätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Esikäsiteltävää jätettä ovat mm. sohvat, patjat, lastulevyhuonekalut sekä matot ja peitot.

Maksullinen

Tiili, betoni ja keramiikka jätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Tähän jätejakeeseen kuuluvat mm. käytöstä poistetut wc-pöntöt ja lavuaarit sekä erilaiset betonirakenteet.

Kotitalouksille maksuton

Puujätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Puujätteenä voidaan vastaan ottaa raakalautaa, kuormalavoja, maalilla ja lakalla käsiteltyä lautatavaraa sekä täyspuisia huonekaluja. Naulat ja ruuvit puujätteen joukossa eivät haittaa.

Maksuton

Metallijätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Metallijätteeseen kuuluvat mm. puukiukaat, polkupyörät ja polttonesteistä/-öljyistä tyhjät ruohonleikkurit.

Maksuton

Sähkö- ja elektroniikkaromua otetaan vastaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Sähkö- ja elektroniikkaromuna vastaanotetaan mm. jääkaapit, pakastimet, mikroaaltouunit, silitysraudat yms.

Maksullinen

Energiajätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Energiajätteeseen kuuluvat mm. pienet muovi esineet kuten  lelut ja astiat. Energiajätettä ovat myös pehmolelut, tyynyt, kosteat tai homeiset tekstiilit sekä likainen kartonki.

Maksullinen

Kyllästettyä puuta eli kestopuuta vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä Karstulan, Kinnulan, Kannonkosken, Kivijärven, Petäjäveden, Uuraisten ja Multian lajitteluasemilla. Sumiaisten lajitteluasemalla EI vastaanoteta kyllästettyä puuta.

Kestopuisia lyhtypylväitä tai ratapölkkyjä vastaanotetaan vain Sammakkokankaan jätekeskuksessa Saarijärvella. Lyhtypylväät ja ratapölkyt hinnoitellaan tonniperusteisesti.

Maksullista, myös pientuojakuormat asbestipitoista jätettä vastaanotetaan aina tonnihinnalla (179,80 €/tonni (sis.alv.24% + punnitusmaksu 12,40 € sis.alv.24%).

Asbestipitoisen jätteen tuonnista on oltava etukäteen yhteydessä jätekeskukseen.

Kotitalouksille maksuton

Vaarallisten jätteiden vastaanotto jätekeskuksessa ja lajitteluasemilla on kotitalouksille maksutonta. Vaarallisia jätteitä ovat mm. maali-, liima- ja lakkajätteet, paristot, akut, jäteöljy sekä erilaiset liuottimet kuten tärpätti, tinneri ja asetoni. Suuremmista eristä vaarallisia jätteitä on hyvä olla yhteydessä etukäteen asiakaspalveluun.

Vaarallisten jätteiden vastaanoton kustannukset katetaan kotitalouksien maksamalla perusmaksulla, minkä vuoksi vaarallisten jätteiden vastaanotto on yrityksille maksullista.

Pientuojahinnasto (kotitaloudet)

Lajiteltu kuorma €/kpl tai €/m3 alv. 0 % €/kpl tai €/m3 alv.24 %
pienerä korkeintaan 200 l 6,05 7,50
pienerä <1 m3 9,68 12,00
pienerä <2 m3 14,52 18,00
pienerä <3 m3 19,36 24,01
pienerä <4 m3 29,04 36,01
pienerä <5m3 38,72 48,01
pienerä > 5 m3 +9,68, jokaiselta 5m3 ylittävältä kuutiolta +12,00, jokaiselta 5m3 ylittävältä kuutiolta
 • Lajittelemattomasta jätteestä veloitetaan maksu kaksinkertaisena
 • Yli 5 m3 kuormista tulee olla aina etukäteen olla yhteydessä yhtiön asiakaspalveluun

Perusmaksua maksaville asiakkaille maksuttomia jätejakeita ovat puhdas metalli, puhdas ja maalattu puu, puutarhajäte, vaaralliset jätteet sekä sähkö- ja elektroniikkaromu. Täysin ilmainen jäte-erä tarkoittaa kuormaa, jossa kaikki jätteet ovat maksuttomia.

Pientuojahinnasto (yritykset)

Lajiteltu kuorma €/kpl tai €/m3 €/kpl tai €/m3
pienerä <1 m3 14,52 18,00
pienerä <2 m3 20,57 25,51
pienerä <3 m3 26,61 33,00
pienerä <4 m3 41,13 51,00
pienerä <5 m3 55,65 69,01
pienerä> 5 m3 +14,52, jokaiselta 5m3 ylittävältä kuutiolta +18,00, jokaiselta 5m3 ylittävältä kuutiolta
 • Lajittelemattomasti jätteestä veloitetaan maksu kaksinkertaisena
 • Yli 5 m3 kuormasta tulee olla yhteydessä etukäteen yhtiön asiakaspalveluun

Puhdas metalli vastaanotetaan maksutta. Täysin ilmainen kuorma tarkoittaa vain sellaista jäte-erää,  jossa kaikki jätteet ovat maksuttomia.

Vaarallisten jätteiden ja sähkö- ja elektroniikkaromun osalta asiakkaan tulee varmistaa vastaanottomahdollisuus ja hinta jäteyhtiöstä.

Yritysten vaarallisten jätteiden vastaanottomaksut

  € alv. 0 % € alv. 24%
Kuormat < 30 kg 25,00 31,00
30 kg ylittävät kilot €/kg 1,00 1,24
Tunnistamattomat vaaralliset jätteet €/kg 3,00 3,72
Akut 0 0

 

Vaihtolava- ja traktorikuormat

Vaihtolava- ja traktorikuormia otetaan vastaan Sammakkokankaan jätekeskuksessa.

Jätekeskuksessa on vastaanotto mm. seuraaville jätejakeille:

 • kotitalousien irtaimistokuormat (esim. kuolinpesät)
 • puujäte
 • kyllästetty puu
 • rakennusvilla
 • tasolasi
 • kiviainekset
 • pahvi/ kartonki
 • metalli
 • asbesti (pakattava asianmukaisesti ja ilmoitettava etukäteen jätekeskukseen)

Pyydämme olemaan aina yhteydessä etukäteen ennen rakennus- tai purkuprojektin alkamista lisäohjeiden saamiseksi.

Vaihtolavakuormat hinnoitellaan tonniperusteisesti Sydän-Suomen jätelautakunnan vahvistaman jätetaksan mukaisesti. Linkin taksaan löydät sivun oikeasta reunasta vihreältä pohjalta.

Suurin osa rakennusjätteistä toimitaan polttoon. Huonosti lajitellut kuormat käsitellään jätekeskuksessa koneellisesti. Lajittelemattoman jätteen vastaanottohinnat ovat huomattavasti lajiteltua korkeammat.

Raskasta liikennettä alueella palvelee lisäksi autovaaka.