-

Pakkausjätteiden keräys laajenee taloyhtiöissä 1.7.2023

Pakkaus-/ hyötyjätteiden keräys laajenee vähintään viiden huoneiston taloyhtiöissä 1.7.2023. Sammakkokankaan osakaskunnissa tämä tarkoittaa muovipakkausten keräyksen alkamista taloyhtiöissä. Poikkeuksena on Hankasalmi, jossa muutos koskee myös lasi- ja kartonkipakkauksia sekä pienmetallia.

Muutokset pakkaus-/ hyötyjätteiden keräyksessä alkavat heinäkuun alussa 2023. Uusia keräysastioita ei tästä syystä tule ottaa käyttöön liian aikaisin, koska tyhjennykset alkavat vasta muutoksen voimaan astumisen myötä. Uusien keräysastioiden jakelu on kuitenkin jouduttu aloittamaan, että jokaisessa liki 1000 taloyhtiössä Sammakkokankaan osakaskunnissa on keräysastiat heinäkuun alkuun mennessä. Ennen heinäkuuta liian aikaisin käyttöön otetut muovipakkausastiat joudutaan tyhjentämään sekajätteeseen ja veloitus tulee tämän mukaisesti.

Uusien kerättävien pakkausjätteiden tyhjennysväli on arvioitu. Käytäntö kuitenkin osoittaa sen, että tarvitseeko tyhjennysväliä muuttaa. Jos havaitsette tarvetta muutokselle, pyydämme muutospyynnöt keskitetysti isännöitsijän kautta.

Lopuksi muistutamme, että on tärkeää tutustua uusien kerättävien jätteiden lajitteluohjeisiin tarkoin ja noudattaa niitä. Virheellinen lajittelu aiheuttaa haasteita materiaalihyödynnyksessä.

Tiedotteet