-

Syömäkelvottomat omenat ovat biojätettä

Sadonkorjuuaika on käsillä. Erityisesti pilantuneista omenoista tulee ajoittain kysymyksiä siitä miten ne tulee käsitellä. 

Pilaantuneet omenat, kuten myös muut hedelmät ja marjat ovat biojätettä. Myös mehustuksessa syntyvä mäski ja hedelmien kuoret kuuluvat biojätteeseen.  Voit siis laittaa nämä biojätteen joukkoon ja käsitellä joko itse kompostoimalla tai laittamalla biojätteen erilliskeräysastiaan. Jompi kumpihan näistä täytyy kiinteistöltä löytyä, eikös niin? 

Mikäli pilaantuneita hedelmiä on paljon voi, omenoita toimittaa max 100 l per asiakas Viitasaaren ja Äänekosken lajitteluasemille. Sammakkokankaan jätekeskuksessa vastaanotettavalla määrällä ei ole rajoitetta. Hinnoittelu menee pientuojahinnaston mukaisesti. Esimerkiksi Äänekoskelle ja Viitasaarelle toimitettavasta pienerästä menee 7,50 € sis alv 24 %.

Viikoilla 42 ja 43 järjestetään koko alueella puutarhajätteiden vastaanotto. Hedelmiä ja marjamäskiä ei tule laittaa puutarhajätteen joukkoon, koska kyseessä on ruokajäte ja se käsitellään biojätteenä. 

Voit halutessasi tiedustella paikallisilta metsästysseuroilta, onko heillä tarvetta esimerkiksi omenoille. 

Tiedotteet