-

Sammakkokankaan ylläpitämä Viitasaaren lajitteluasema on avannut ovensa maanantaina 15.5.2023. Viitasaaren lajitteluasemalla otetaan vastaan sekä kotitalouksien että yritysten pienkuormia. Pienkuormalla tarkoitetaan henkilöauton peräkärryllä tuotavaa kuormaa. Traktori- ja vaihtolava kuormat tulee toimittaa Sammakkokankaan jätekeskukseen Saarijärvelle. 

Asema avoinna 15.5.2023 alkaen

Ma 10-16

Ti 10- 16

Ke 10-18

Osoite

 Vaarinvuorentie 77, 44500 Viitasaari

Mitä asemalla vastaanotetaan?

Lajitteluasemalla otetaan vastaan kotitalouksien ja yritysten pienkuormia. Pienkuormia ovat henkilö- tai pakettiautolla ja peräkärryllä toimitettavat kuormat.

Listasta löydät tarkempaa tietoa vastaanotettavista jätejakeista ja niiden maksullisuudesta

Maksullinen

Esikäsiteltävää jätettä eli sekajätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Esikäsiteltävää jätettä ovat mm. sohvat, patjat, lastulevyhuonekalut sekä matot ja peitot.

Maksullinen

Energiajätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Energiajätteeseen kuuluvat mm. pienet muovi esineet kuten  lelut ja astiat. Energiajätettä ovat myös pehmolelut, tyynyt, kosteat tai homeiset tekstiilit sekä likainen kartonki.

Kotitalouksille maksuton

Puujätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Puujätteenä voidaan vastaan ottaa raakalautaa, kuormalavoja, maalilla ja lakalla käsiteltyä lautatavaraa sekä täyspuisia huonekaluja. Naulat ja ruuvit puujätteen joukossa eivät haittaa.

Maksuton

Metallijätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Metallijätteeseen kuuluvat mm. puukiukaat, polkupyörät ja polttonesteistä/-öljyistä tyhjät ruohonleikkurit.

Maksuton

Sähkö- ja elektroniikkaromua otetaan vastaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Sähkö- ja elektroniikkaromuna vastaanotetaan mm. jääkaapit, pakastimet, mikroaaltouunit, silitysraudat yms.

Maksullinen

Kyllästettyä puuta eli kestopuuta vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä Karstulan, Kinnulan, Kannonkosken, Kivijärven, Petäjäveden, Uuraisten, Multian ja Viitasaaren lajitteluasemilla. Sumiaisten lajitteluasemalla EI vastaanoteta kyllästettyä puuta.

Kestopuisia lyhtypylväitä tai ratapölkkyjä vastaanotetaan vain Sammakkokankaan jätekeskuksessa Saarijärvella. Lyhtypylväät ja ratapölkyt hinnoitellaan tonniperusteisesti.

Maksullinen

Tiili, betoni ja keramiikka jätettä vastaanotetaan jätekeskuksessa sekä kaikilla lajitteluasemilla. Tähän jätejakeeseen kuuluvat mm. käytöstä poistetut wc-pöntöt ja lavuaarit sekä erilaiset betonirakenteet.

Maksullinen

Loppusijoitettava jäte tarkoittaa kierrätykseen tai energia käyttöön kelpaamatonta jäte-erää. Loppusijoitettavaa jätettä ovat esimerkiksi epäpuhdas kipsi sekä rakennusvilla.

Kotitalouksille maksuton

Vaarallisten jätteiden vastaanotto jätekeskuksessa ja lajitteluasemilla on kotitalouksille maksutonta. Vaarallisia jätteitä ovat mm. maali-, liima- ja lakkajätteet, paristot, akut, jäteöljy sekä erilaiset liuottimet kuten tärpätti, tinneri ja asetoni. Suuremmista eristä vaarallisia jätteitä on hyvä olla yhteydessä etukäteen asiakaspalveluun.

Vaarallisten jätteiden vastaanoton kustannukset katetaan kotitalouksien maksamalla perusmaksulla, minkä vuoksi vaarallisten jätteiden vastaanotto on yrityksille maksullista.

Maksuton kotitalouksille

Poistotekstiiliä voi toimittaa maltillisia määriä Viitasaaren lajitteluasemalle.

Mikä kuuluu poistotekstiilin keräykseen ja mikä ei?

Saa laittaa

  • Kuivat ja puhtaat, käyttökelvottomat vaatteet sekä kodintekstiili, kuten housut, hameet, paidat, lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat

Ei saa laittaa

  • mattoja
  • kenkiä, laukkuja, vöitä
  • alusvaatteita, sukkia tai sukkahousuja
  • tyynyjä, peittoja, toppavaatteita tai pehmoleluja
  • kosteita, homeisia, haisevia tai tekstiilituholaisia sisältäviä tekstiilejä

Puutarhajätteen vastaanotto 

Viitasaaren lajitteluasemalla otetaan puutarhajätettä vastaan ympäri vuoden.

Puutarhajätettä voi toimittaa asemalle aukioloaikojen puitteissa. Kotitalouksien puutarhajätekuormat otetaan vastaan veloituksetta.

Kuormaa kasatessa kannattaa huomioida että haravointi- ja kitkujätteet pidetään erillään risujätteestä, sillä ne lajitellaan lajitteluasemalla eri kasoihin.

Pientuojahinnasto (kotitaloudet)

Lajiteltu kuorma €/kpl tai €/m3 alv. 0 % €/kpl tai €/m3 alv. 24 %
pienerä korkeintaan 200 l 6,05 7,50
pienerä <1 m3 9,68 12,00
pienerä <2 m3 14,52 18,00
pienerä <3 m3 19,36 24,00
pienerä <4 m3 29,04 36,01
pienerä <5 m3 38,72 48,01
  • Lajittelemattomasta jätteestä veloitetaan maksu kaksinkertaisena
  • Yli 5 m3 kuormista tulee olla aina etukäteen olla yhteydessä yhtiön asiakaspalveluun

Perusmaksua maksaville asiakkaille maksuttomia jätejakeita ovat puhdas metalli, puhdas ja maalattu puu, puutarhajäte, vaaralliset jätteet sekä sähkö- ja elektroniikkaromu. Täysin ilmainen jäte-erä tarkoittaa kuormaa, jossa kaikki jätteet ovat maksuttomia.

Pientuojahinnasto (yritykset)

Lajiteltu kuorma €/kpl tai €/m3 €/kpl tai €/m3
pienkuorma <1 m3 14,52 18,00
pienkuorma <2 m3 20,57 25,51
pienkuorma <3 m3 26,61 33,00
pienkuorma <4 m3 41,13 51,00
pienkuorma <5 m3 55,65 69,01
  • Lajittelemattomasti jätteestä veloitetaan maksu kaksinkertaisena
  • Yli 5 m3 kuormasta tulee olla yhteydessä etukäteen yhtiön asiakaspalveluun

Puhdas metalli vastaanotetaan maksutta. Täysin ilmainen kuorma tarkoittaa vain sellaista jäte-erää,  jossa kaikki jätteet ovat maksuttomia.

Vaarallisten jätteiden ja sähkö- ja elektroniikkaromun osalta asiakkaan tulee varmistaa vastaanottomahdollisuus ja hinta jäteyhtiöstä.