Vaihtolava- ja konttikuljetusten kilpailutus

Hankinnasta on lähetetty hankintailmoitus julkaistavaksi Hilma julkisethankinnat 16.9.2021. 

Hankintailmoituksessa kerrotut hankinta-asiakirjat jultaan tällä sivulla ja löytyvät alta. 

Tarjous tulee jättää tarjouspyynnössä kerrotusti 28.10.2021 klo 10.00. 

Hankinnasta esiinnousevat kysymykset tulee esittää sähköpostilla 18.10.2021 klo 16 mennessä osoitteeseen outi.ruuska@sammakkokangas.fi 

  • vastaukset kysymyksineen julkaistaan tällä sivulla 18.10.2021 klo 17 mennessä 

Määräaikaan mennessä esitetyt kysymykset

Voidaanko vaihtolava hakea ja purkaa aukioloajan ulkopuolella?

VASTAUS: Kyllä voi. Itseasiassa lavojen tyhjennys asemilta on ajoitettu niin, että ne eivät osu aseman aukioloaikaan. Tulee turhaa ruuhkaa. Jos esim. asema on auki tiistaina ja lavat tulevat täyteen. Tilaamme lavoille tyhjennyksen ja ne tulee olla tyhjennettynä ennen kuin asema on seuraavan kerran auki. Jätekeskukseen pääsee lavoja kippaamaan todella joustavasti.

Viedäänkö tyhjä lava aina mennessä Sammakkokankaalta? Onko jätekeskuksessa tyhjiä lavoja mukaan, kun täysiä lavoja lähdetään hakemaan?

VASTAUS: Yhtiöllä on lavoja, joten aina on mahdollisuus saada jätekeskuksesta tyhjälava mukaan. Vaihtoehtoisesti on myös mahdollista, että käy tyhjentämässä lavan jätekeskukseen ja vie sen saman takaisin. Eli molemmat mahdollisia.

Mitkä osiot ehtii hoitaa yhdellä autolla? 

VASTAUS: Luultavimmin kaikkikin pystyy hoitamaan yhdellä autolla, jos voi kesäkaudella keskittyä hoitamaan vain tätä hommaa. Kesällähän nuo lavat voivat täyttyä joka viikkoa ja osalla asemalla, jopa useamman kerran viikossa. Pitää siis varautua siihen, että kesäkausi on todella paljon vilkkaampi kuin talvikausi.

Tapahtuuko lavojen vaihto yksittäin vai useampi lava aina kerralla ja mikä on useamman lavanvaihdon osuus? 

VASTAUS: Kesäaikaan lavoja on yleensä aina kaksi tyhjennyksellä samasta paikasta tai toiselta matkan varrelle sattuvalta asemalta. Tähän myös pyritään muinakin aikoina. Toisinaan voi kuitenkin syntyä se tilanne, että jokin yksittäinen lava on saatava tyhjäksi. Myös meillä on halu kehittää toimintaa niin, että se on optimaalista. Kuitenkin yksittäisten lavojen tyhjennyksiin on varauduttava. Tässä ei voi esittää omia ehtoja sille, että lavoja tulee tyhjentämään vasta sitten kun kohteessa on kaksi lavaa tyhjennettäväksi.

Onko lavoja mahdollisuus ajaa perävaunun kanssa?

VASTAUS: Kyllä on. 

Voidaanko tarjota eri hintaa yksittäiselle lavanvaihdolle ja kahden lavan vaihdolle? 

VASTAUS: Ei voi. Kuljetusyrityksellä on kuitenkin mahdollisuus ajaa useampaa lavaa kerrallaan, kun se on muutoin mahdollista.

Voidaanko tarjous tehdä kokonaistarjouksena kaikista osioista ilman osatarjousta? 

VASTAUS: Ei voi. Eli kaikista osioista annetaan erillinen hinta. Tarjouksen jättäjällä on mahdollisuus valita tarjoaako yhtä vai useampaa. Yhden osion hinta tulee antaa sillä ajatuksella, että voi käydä niin, että saa vain yhden. Toisaalta voi tarjota vain yhtä osiota ja pääsee sen osalta tarjousvertailuun. Omia ehtoja ei voi esittää tai vaihtoehtoisia tarjouksia tehdä.

Onko mahdollista säilyttää ajoneuvoa jätekeskuksessa kuljetuspäivien välisen ajan?

VASTAUS: Kyllä on.

Onko lavoissa kannet vai pitääkö peittää?

VASTAUS: Lavat tulee peittää joko pressulla tai verkolla. Muutamissa on kannet. 

Saako odotuksesta laskuttaa jos kuorma esimerkiksi jäätyy kiinni?
VASTAUS: Meillä ei ole vielä tähän mennessä tapahtunut tilannetta, jossa olisi tullut odotusaikaa. Jos kuorma olisi jäätynyt kiinni, niin lavan voi jättää meille tyhjennettäväksi ja ottaa tyhjän lavan mukaan. Eli meillä on aina vastaavia lavoja tyhjänä. 

Hankinta-asiakirjat