Huomioitavaa juuri nyt

Ampiaiset riski jätteenkuljettajalle

13.7.2021

Ampiaiset löytävät suojaisan pesäpaikan jätekatoksista tai -astioista. Jätehuollon tilaajan vastuulla on huolehtia, että jäteastia on turvallisesti jätekuljettajan tyhjennettävissä. Jos astian lähistöllä on kiukkuisia ampiaisia, voi astia jäädä kokonaan tyhjentämättä. Hukkakäynnistä veloitetaan normaali jätetaksan mukainen maksu.

Lue lisää

Huomioitavaa juuri nyt

Lajitteluasemilla siirrytään huhtikuussa kesäajan aukioloaikoihin

5.3.2021

Kannonkosken, Kivijärven, Multian, Kinnulan ja Sumiaisten lajitteluasemat avautuvat huhtikuussa. Nämä asemat ovat auki vain osan aikaa vuodesta. Asemat avautuvat huhtikuussa ja ovat auki lokakuun loppuun saakka.

Lue lisää

Huomioitavaa juuri nyt

Asiakastyytyväisyyskysely teetettiin syksyllä 2020

27.1.2021

Sammakkokangas on teettättänyt muutaman vuoden välein asiakastyytyväisyyskyselyn. Kesely antaa myös paljon lisätietoa jätehuollon kehittämisen tueksi.

Lue lisää

Huomioitavaa juuri nyt

Polttaisitko sinä vettä? Uusi kampanja päivittää suomalaisten tietämyksen biojätteen lajittelusta

29.10.2020

Mahdollisuus lajitella ja kerätä biojätteet erikseen laajenee uuden jätelain myötä lähivuosina: lajittelun piiriin tulee jopa 800 000 uutta suomalaista. Aikaa ei kuitenkaan ole hukattavaksi, sillä Suomi on jo nyt jäljessä jätteen kierrätystavoitteista.

Lue lisää

Tiedotteet

Vieraslajikasvit

1.6.2021 - Sammakkokankaan jätekeskuksessa otetaan vastaan vieraslajikasveja. Emme peri vastaanottomaksua, kun vieraslajit on kerätty osakaskunnistamme.

Aluekeräyspisteiden käyttö

31.5.2021 - Toimialueellamme on noin 140 yhtiön ylläpitämää aluekeräyspistettä. Toivomme, että niiden käyttö olisi asianmukaista

Aluekeräyspisteverkosto ja sen kehittyminen

23.4.2021 - Sammakkokankaan toimialueella on valtakunnallisesti katsottuna erittäin laaja aluekeräyspiste osassa osakaskunnista. Osassa kunnista verkosto puolestaan on vielä rakentailla.

 

KAIKKI TIEDOTTEET

Sammakkokangas on kuntien omistama jäteyhtiö.

Jätepalvelut • Jäteneuvonta • Jätteiden keräys ja käsittely • Jäteastioiden myynti

 

Sähköinen asiointipalvelu mahdollistaa jätehuolto- asioiden hoitamisen 24/7

Sähköinen asiointi mahdollistaa jäteasioiden hoitamisen kellonajasta riippumatta. Yhtiön asiakaspalvelu toki palvelee jatkossakin arkisin klo 9 – 15:

044 4685 502 • info@sammakkokangas.fi

 

ASIOI VERKOSSA

 

Näin otat sähköisen asioinnin käyttöön

 

1. Avaa sähköinen asiointi klikkaamalla pinkkiä pisarasymbolia (Asioi verkossa) tämän sivun oikeasta yläkulmasta tai oheisesta painikkeesta.

2. Sähköistä asiointia varten tarvitset viimeisimmän jätelaskusi. Käyttäjätunnuksena toimii laskulta löytyvä asiakasnumerosi ja ensimmäisellä kirjautumiskerralla salasanana laskun numero. Salasana tulee muuttaa ensimmäisen kirjautumisen jälkeen.

3. Jätehuoltopalvelun voi tilata sähköisen asioinnin aloitussivulta löytyvän Liity jätehuoltoon -painikkeen kautta. Sähköistä asiointipalvelua voi käyttää, vaikka ei vielä olisi jätehuollon asiakas.

 

Vuosikatsaus

Yhtiön seitsemästoista toimintavuosi oli poikkeuksellinen. Koronan aiheuttamat poikkeujärjestelyt vaikuttivat yhtiön toiminnan pyörittämiseen jonkin verran. Asiakaspalvelu hoidettiin osa vuodesta etänä. Myös yhteistyöpalaverit pidettiin etäyhteyksin. Toisaalta jätehuolto välttämättömyyspalveluna pidettiin poikkeusoloista huolimatta toiminnassa. Suuria muutoksia ei itse palveluun tarvinnut tehdä. Jätemäärissä on näkyvissä kasvua.

Merkittäviä toimia olivat Äänekosken kuntaurakan käynnistyminen ja palvelutehtävien hoitamisen aloittaminen Multialla ja Hankasalmella. Aluekeräyspisteverkoston saneerausta jatkettiin. Jätekeskuksessa tehtiin suotovesien käsittelyn kehittämistä. Yhtiö on ollut mukana useammassa hankkeessa.

 

LUE LISÄÄ

Arkisto

Tiedotuslehti

sammakkonews_2021_92ppi.jpg
 

UUSIN JULKAISU

ARKISTO

Sydän-Suomen jätelautakunta

 

Sydän-Suomen jätelautakunta on kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen ja sen isäntäkuntana toimii Saarijärven kaupunki. Muut jäsenkunnat ovat Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Uurainen, Petäjävesi, Multia, Hankasalmi ja Äänekoski sekä osittaisena jäsenenä Pihtipudas ja Viitasaari.

Jätelautakunta hoitaa toimialueensa jätelain (646/2011) mukaiset viranomaistehtävät, joita ovat jätehuoltomääräysten, jätetaksan ja palvelutason vahvistaminen sekä jätehuoltoon liittymisen seuranta ja jätehuoltorekisterin ylläpitäminen.

 

LUE LISÄÄ